Kromě klasických restaurací (Ravintola) se nejlevněji pořídí oběd formou bufetu v okolí čerpacích stanic. Podle množství lidí to vypadá, že se takto stravuje většina pracujících.
Základ jídla jsou saláty, které si můžete brát dle libosti a mají zde největší výběr různých typů a chutí. Polévka není úplně vždy, ale pokud je, tak ji doporučuji nevynechávat, bývá výborná.
Hlavní jídlo bývá jeden až dva druhy masa a jako příloha vždy výborná zelenina. Brambory, rýže, kaše i těstoviny jsou také k dispozici.
Voda je vždy zdarma a to nejen v době oběda, navíc bývá k dispozici i oslazená a potom taková hnědá hnusná voda, na kterou si člověk rychle zvykne.
Skoro vždy je zdarma i káva a mléko (nejen do kávy) a někdy i lehký dezert.
Pokud porovnám množství a pestrost jídla, které jsme si dopřávali, tak ta cena byla až směšně nízká a kvalita přitom nadstandardní.
Další potraviny jsme pořizovali v supermarketech, které s výjimkou velkých měst bývají také poblíž čerpacích stanic. Malé vesnické obchody jsme vůbec nikde neviděli, každý má asi auto a jezdí za nákupem do těchto supermarketů. Stejně tak ani malé hospůdky se v menších osadách moc nevyskytují, takže naše cesty jsme časem začali plánovat právě podle výskytu čerpacích stanic.
Klasické restaurace, bary, cukrárny a podobné vymoženosti se vyskytují skoro výhradně ve velkých městech a jsou obecně dost drahé. Velké město obvykle míjíme jedno denně, někdy ovšem ani jedno.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.